HSP verliefd

hsp-en-werk

Geschreven door Margreet

15 juli 2023

Je straalt, hebt bakken met energie, de lach is niet meer van je gezicht af te slaan en je hebt vlinders in je buik! Net zoals de meeste gevoelens, wordt ook verliefdheid intens(er) ervaren bij een HSP-er. Waar de ene zich daardoor juist snel kan verliezen in iemand, is de ander weer veel te terughoudend. Bang dat je gek overkomt. Een aantal tips voor wanneer een HSP verliefd is.

Neem je ruimte

Vergeet niet aan jezelf te denken omdat je de neiging hebt 24/7 met de andere bezig te zijn. Tijd en ruimte voor jezelf nemen helpt je om te ontprikkelen en om tot jezelf en je eigen gevoelens te komen. De kans bestaat anders dat je teveel gaat aanpassen aan de ander en niet je grenzen stelt.

HSP-Verliefd: ga het aan

Je ruimte nemen is dus hartstikke belangrijk, maar wees ook niet te terughoudend. Als HSP-er ben je bang voor afwijzing. De onzekerheid die op de loer ligt wanneer je niet weet of het gevoel wederzijds is, je hoofd die aan de haal gaat en juist redenen bedenken waarom de ander niet so in to you zou zijn. Het zou zonde zijn als dit soort gedachtes in de weg staan om een relatie aan te gaan. Risico nemen en iets doen dat je spannend vindt, helpt je om voluit te leven en te genieten.

Ontvang liefde

HSP-ers vinden het vaak lastig om liefde te ontvangen. Om liefde te ontvangen moet je ook echt geloven dat je deze liefde waard bent namelijk. En dat heeft op zijn beurt weer te maken met eigenwaarde, deze kan voor hoogsensitieve personen nogal een uitdaging zijn.

Je intuïtie vertrouwen

Hoogsensitieve personen hebben een sterke intuïtie; luister, handel en vertrouw daar dan ook op!  Hoewel het erg intens kan voelen soms, is dit natuurlijk ook een hele fijne tijd. Dus vergeet vooral ook niet te genieten van alle happy stofjes in je lijf en de verliefdheid!

Meer lezen over HSP? Hier vind je een overzicht met alle blogs.

Niet begrepen voelen

Niet begrepen voelen

HSP-ers die zich niet begrepen voelen, een bekend fenomeen en absoluut niet fijn. Het gevoel hebben dat je anders...

Hsp en ruzie

Hsp en ruzie

Het komt misschien niet als een verrassing, maar HSP en ruzie is niet de beste combinatie. Doordat alles veel harder...

Hsp diagnose

Hsp diagnose

Hoogsensitiviteit is geen (psychische) stoornis, maar een persoonlijkheidskenmerk. Om een medische diagnose vast te...