HSP ACADEMIE

Ontdek hoe jij in 8 stappen positief en ontspannen met je hoogsensitiviteit kunt om gaan.

Hoe ziet jouw leven er over een paar maanden uit, als je doorgaat zoals het nu gaat?

Wat kun je verwachten?

In de HSP Academie leer jij in een jaar tijd dat 2 dingen naast elkaar bestaan: werken aan de dingen waar je last van hebt én accepteren dat sommige dingen zo zijn, waardoor je niet steeds in gevecht met jezelf bent.

Het bestaat uit video’s, audio’s en een uitgebreid werkboek met verdiepende vragen en opdrachten. Er zijn tips en oefeningen en vragen die jou helpen meer ontspanning te creëren. Dit allemaal op een nuchtere en laagdrempelige manier. Zodra jij je inschrijft, start jouw 12 maanden deelname en heb je direct toegang tot alles. Je maakt de HSP Academie geheel zelfstandig, maar kunt mij mailen als je vragen hebt.

Het resultaat: je bent meer in balans, ervaart minder stress en hebt meer energie.
Je kunt de modules volgen in jouw eigen tempo en op een plek waar jij je prettig voelt.

Je kunt tijdens jouw deelname aan de Academie een 1 op 1 gesprek met mij bijboeken.

Je hebt altijd een jaar toegang en kunt de modules volgen in jouw eigen tempo, op een plek waar jij je prettig voelt. Heb je niet genoeg tijd? Dan kun je na een jaar verlengen.
Aan jouw eigen keukentafel met een theetje in jouw lievelingsmok.

De modules:

HOOGSENSITIVITEIT

 • kennis over hoogsensitiviteit
 • bepaal jouw begin- en eindpunt van de HSP Academie

PRIKKELS

 • ontdek hoe je meer balans krijgt
 • voorkom overprikkeling
 • wat is onderprikkeling

EMOTIES

 • stoppen met emoties overnemen
 • emoties verwerken
 • emoties voorkomen

COMMUNICATIE

 • communiceren zonder energieverlies
 • beter begrepen worden
 • grenzen communiceren

PLANNING

 • Plannen rondom jouw energie
 • Meer ruimte voor ontspanning
 • Een planning die het beste uit jou en jouw dag haalt

WERK

 • Ontdek de verlangens die echt bij jou passen
 • Wat past er op dit moment bij jou en jouw leven

WONEN

 • Maak jouw eigen plekje hsp proof
 • Wonen met anderen

BOEKENLIJST

 • Een lijst met boeken die aanvullen op een leven met hoogsensitiviteit

Alle extra’s die jij erbij krijgt:

EXPERTVIDEO

l

Je aan jouw planning houden

Cynthia van Structuurjunkie

Emoties kun je niet kiezen

Tessa van Olst

5 MASTERCLASSES MET EXPERTS

Seks en Hoogsensitiviteit

Margreet & Cocky Drost
(relatietherapeut)

Narcisme en Hoogsensitiviteit

Margreet & Lot Anne
(narcismecoach)

I

Verlies en Hoogsensitiviteit

Margreet & Laurina de Visser
(therapeut)

I

Planning en Hoogsensitiviteit

Margreet & Gaby van de Essentialiving planner
(plancoach)

I

Kinderen en Hoogsensitiviteit

Margreet & Linda de Groot
(gezins- en opvoedcoach)

HSP Academie

 • Altijd 12 maanden toegang
 • 8 modules met inspirerende video’s en audio’s
 • Een digitaal werkboek om de diepte mee in te gaan
 • Vragen kun je aan mij stellen via de mail. Deze beantwoord ik 1 keer per week.
 • 1 op 1 gesprek bij te boeken
 • Na 12 maanden kun je verlengen per maand
 • Extra: video’s van andere experts die, vanuit hun vakgebied, tips met jou delen over hoogsensitiviteit
 • Extra: 5 masterclasses die ik samen met andere experts heb gegeven
 • Betalen in 1 keer of in 12 termijnen
 • 30,- i.p.v. 65,- per maand
 • Na inschrijving start direct jouw deelname van 12 maanden en heb je direct toegang tot alles**
*Deze prijs is inclusief btw. Via de werkgever geldt deze actie niet en kun je dit aanbod indienen.
**Het is geen abonnement en je hebt altijd 12 maanden toegang

Al meer dan 540 deelnemers gingen jou voor

‘Een compliment voor de digitale omgeving en het werkboek. Ontzettend fijne lay-out. Het geeft mij het gevoel dat je er goed over hebt nagedacht.
De HSP Academie ben ik gestart omdat ik worstelde met het invoegen van mijn hoogsensitiviteit in het dagelijkse leven. Ik leerde van jou op Instagram en ik werd erg nieuwsgierig naar de HSP Academie. Het gaf mij het gevoel gaf dat dit de worsteling overzichtelijker zou worden. En dus mijn leven ook iets eenvoudiger zou zijn, met meer kennis en praktische tips om mijn energie te verdelen.

En het is gelukt! Ik heb er echt heel veel van geleerd, ik weet nu hoe ik de dag goed aan kan vliegen. Het voelt nu een beetje alsof ik opnieuw mijn rijbewijs heb gehaald. Oefenen, leren, oefenen, het doen en nog eens doen en dan na de laatste les in het werkboek lezen: ‘gefeliciteerd’. Ik dacht: Geslaagd!

Het heeft mij zoveel opgeleverd! Agenda was al heilig, maar nu met de planner is het helemaal!
Overzicht over dingen die mij energie kosten en daarbij weten dat je altijd een keuze hebt.
Wat vind ik écht belangrijk? Hoe zorg ik ervoor dat ik die dingen ook echt kies. Ballast moet echt overboord.
Aan de ene kant dus het stukje theorie, maar ook meteen het praktisch doorzetten naar vandaag!

Inmiddels werk ik weer. Met zeer veel vreugde! Terwijl ik vooraf dacht: dat kan ik waarschijnlijk beter niet meer doen met mijn volle hoofd. Maar ik geniet ervan en geeft mij energie. Een mooie ontdekking!

Ik koos voor jou omdat je berichten op insta zo toegankelijk en ‘gewoon’ zijn dat ik het gevoel had dat je ‘om de hoek’ woont. En die nuchterheid met en vleug humor vond ik voor een traject een goede start.

Natuurlijk dacht ik weleens: het is misschien toch wel mooier dan het in werkelijkheid is. Maar ik had genoeg vertrouwen om de stap te wagen. Je product was overigens precies zo mooi als je zei en mijn man is nog steeds heel blij met mij plus mijn nieuwe inzichten.

De bak aan informatie en de schatten van inzichten die de HSP Academie heeft opgeleverd is wel even genoeg voor een paar jaar ???? ‘

Maartje

‘Ik heb heel veel gehad aan de HSP Academie. Ik heb sommige lessen wel drie keer gedaan, haha! Sowieso heb ik alles twee keer helemaal gedaan. Verrassend vond ik het dat die tweede keer ook nog zo leerzaam was.
Ik kan echt wel zeggen dat ik mezelf nu veel beter snap. Ik weet waar mijn valkuilen liggen, en wat mijn grenzen zijn.

Dankjewel dat je al jouw lessen en inzichten met me hebt gedeeld, ik heb er heel veel aan gehad!’

Nelleke

‘Het belangrijkste wat ik geleerd heb is om voor mezelf te zorgen. Dat ik bijvoorbeeld op een dag dat ik later moet werken, niet ’s morgens nog iets sociaals doen. En het afsluiten voor emoties op de werkvloer. Vooral de emoties van collega’s en cliënten raakten mij, omdat dat deel is van mijn werk.

Ik schrap nu ook gerust in mijn planning als ik merk dat ik moe en overprikkeld raak. En dat durf ik ook tegen de ander te zeggen, zonder mij schuldig te voelen. Zo kan ik mama zijn van ons viertal ????’

Judith

‘Het volgen van de HSP Academie was erg waardevol voor mij. Omdat het in jouw eigen tempo te volgen is, voelde dat heel ontspannen.

Het werkboek en de video’s van zowel jou als de andere experts hebben me geholpen om helder te krijgen waarom ik me vaak onbegrepen voelde. Ze boden mij handvatten in het omgaan met mezelf i.c.m. anderen.

Het herkennen van overprikkeling en onderprikkeling helpt mij om de juiste balans te zoeken en maakt me zelfverzekerder. Ik vond het een hele goeie investering in mezelf.’

Marja

‘Wat ben ik blij dat ik de HSP Academie gevolgd heb.
Ik worstelde met de vraag wie ik nou eigenlijk ben en waar ik een gelukkig mens van word.
Ik nam vaak de emoties van anderen over, waardoor ik veel onrust had. Ik vroeg vaak teveel van mezelf op een dag, waardoor ik aan het eind van de dag helemaal uitgeblust was.
Ik merk dat ik veel meer rust heb gekregen. Dat ik weet wie ik ben en waar ik, en mijn gezin, gelukkig van word. Ik ben weer gelukkig (met ongelukkige momenten ertussen door maar die mogen er nu zijn, en alleen al dat te laten geeft rust).
Mijn huwelijk is er op vooruit gegaan door alleen al beter te communiceren en elkaar daardoor te begrijpen, ook al ben je het niet altijd met elkaar eens.

Ik heb ook nog de stap gezet om werk te gaan doen wat beter bij mij past. Bij dit alles hebben Margreet en de HSP Academie geholpen en daarvoor ben ik je eeuwig dankbaar!

Ik volgde Margreet al wat langer op Instagram en haalde daar al zoveel uit dat ik de HSP Academie ben gaan volgen om mij er verder in te verdiepen.’

Rianne

‘Toen ik de HSP Academie ging doen vond ik hoogsensitief zijn iets wat zwak aan mij was, ik vond de wereld overweldigend en veroordeelde mezelf daar keihard om. Door stil te staan bij wat ik nodig heb en te accepteren dat ik dat nodig heb, heb ik geleerd hoe ik er voor mezelf kan zijn en dat ik dat waard ben.

En dat ‘accepteren’ heb ik geleerd door het eigenlijk maar gewoon te doen: doordacht grenzen aangeven en dan merken dat ik daar niet op afgewezen word. Dat doet me echt zó goed. Ik heb geleerd om naast mezelf te gaan staan en daar te blijven. Daardoor kan ik ook zien wat van mij is en wat van de ander. Ik heb geleerd dat grenzen een cadeau zijn die we aan de ander mogen geven en ik me daardoor veel meer verbonden voel met de mensen om mij heen.

Ook heb ik geleerd dat ik zoveel te kiezen heb in het filteren van informatie/hoe ik een situatie in ga, waardoor emoties me minder overweldigen en dat ik er niet altijd wat mee hoef.

Bij het maken van een planning heb je ooit een keer gezegd dat je ook mag bedenken hoe je de dag kan vieren en dat kwam ook terug in hoe je jezelf beloont als je aan de Academie hebt gewerkt. En ik dacht toen: Margreet doe normaal, het leven is geen feest. Blijkt dat je prima elke dag jezelf, het leven en de mensen om je heen kan vieren en tegelijkertijd je laten raken door gebrokenheid. En daar geniet ik echt ontzettend van.

Ik ben God dankbaar dat ik van jou heb mogen leren in de HSP Academie en ik blijf je met veel plezier nog volgen.’

Rebecca

‘Ik vond het best een stap om in mezelf te investeren, maar omdat ik niet goed in mijn vel zat, besloot ik er voor te gaan. Ik vond mezelf niet zo’n leuke moeder, omdat ik veel op de kinderen afreageerde. Daarnaast nam ik emoties van anderen over en maakte ik mij  vaak druk over wat anderen denken.

De HSP Academie heeft me veel inzicht gegeven over hoe dit bij mij werkt en hoe ik met die dingen om kan gaan. Ik ben me veel meer bewust van hoe ik me voel, waar dat door komt en wat ik er aan kan doen.

De module ‘planning’ heeft ervoor gezorgd dat ik me meer opgeruimd voel. Ik haal meer voldoening uit mijn dagen. Naast de modules heb ik ook met veel interesse de Expert video’s gekeken.

Ik koos voor jou als HSP coach omdat ik veel herken in wat je deelt. Je raakt een gevoelige snaar. Omdat ik christen ben en dat een belangrijk deel is van mijn identiteit, vond ik het prettig om dit traject van een christelijke HSP coach te volgen, zonder dat hoogsensitiviteit vergeestelijkt zou worden.

Ik vond het alleen al heel prettig om wekelijks voor mezelf bezig te zijn. Ik heb veel geleerd en kan nog lekker doorgaan met leren en oefenen in de praktijk.’

Marjon

‘Bij het lezen van informatie over de HSP Academie voelde ik dat ik hiermee inzicht zou krijgen in mezelf en waarom ik dingen zo heftig en intens beleef. Het was voor mij een logische vervolgstap na behandelingen voor mijn postnatale depressie.

De therapieën die ik heb gevolgd hebben zeker geholpen, maar er miste nog een stukje, en toen ik de HSP Academie ging volgen viel alles op z’n plek.

Ik heb nu inzicht in het “waarom en waardoor” ik dingen intens beleef, maar ook waarom bepaalde situaties of gedrag van mensen mij totaal leeg kunnen zuigen. Door deze inzichten ben ik nu veel minder snel energie kwijt!

Ik kijk nu ook milder naar mezelf en er zijn heel veel zaken uit mijn verleden/kindertijd/pubertijd als puzzelstukjes op hun plek gevallen.

Ik zou willen dat ik dit allemaal al jaren eerder geweten had, want herken nu ook dingen bij mijn eigen kinderen, en door het volgen van de HSP Academie merk ik dat ik beter in staat ben hen te coachen.

Daarbij zijn de interessante video’s van de andere experts een zeer waardevolle extra! Het is allemaal heel haalbaar en behapbaar omdat je het in je eigen tempo kan doen. Daarbij is Margreet laagdrempelig, dat is erg fijn.’

Marieke

Twijfel jij nog?

Hoe lang ben ik bezig met het programma?

De video’s en audio’s in de HSP Academie duren gemiddeld 10 minuten, zodat je daar niet veel energie aan kwijt bent voor je de opdrachten gaat maken. De opdrachten kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Heb je weinig tijd? Dan maak je ze kort en krachtig. Wil je er meer tijd aan besteden? Ga er dan rustig voor zitten. Sommige mensen maken de vragen niet op papier, maar nemen ze alleen mee in hun hoofd.

Je hebt 12 maanden toegang. Als je er een uur per week aan werkt, ben je na 5 maanden klaar, dus je hebt ruim de tijd.

Ik heb twijfels of een online programma bij mij past.

Inmiddels heb ik heel wat ervaring als hsp coach en ontdekt dat dit een heel mooi alternatief is voor (duurdere) 1 op 1 coaching. Digitaal werken geeft je de kans om het lekker op jouw eigen tijd en tempo te doen. En als hsp’er scheelt het jou heel veel energie om elkaar niet in het echt te zien en spreken. Want je voelt dan van alles bij de ander, wat je niet hoeft te voelen als je zelfstandig aan de slag gaat.

Als je twijfelt kun mij altijd jou vragen mailen via margreet@margreetbronk.nl

Ik vind het een flinke investering.

Dat snap ik. Ik geloof ook dat een leven als ontspannen hsp investeren in jezelf is. Je bent het waard! Ik vraag ook je overgave, inzet en financiele investering om alles eruit te halen. In ruil daarvoor krijg jij al mijn kennis, expertise en hulp om een mooi leven te leiden met je hoogsensitiviteit.

Stel jezelf eens de vraag: wat gaat het mij kosten in het leven als er nu niets verandert?

Wat leert deze Academie mij meer dan boeken?

Boeken zijn heel fijn voor kennis en herkenning, maar missen nogal veel de praktische kant: hoe ga ik er nu echt mee om?!

Dit is exact waar ik tegenaan liep en wat ik miste. Daarom heb ik de HSP Academie ontwikkeld, het is een soort coaching op papier, maar met een groot deel praktische insteek. Wel bedoelt om het je echt eigen te maken, zodat het geen trucjes zijn om te overleven.